Recept: Jools Rijst

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Voor de saus
5 perziken
Blikje tomaten puree 68 gr
2 uien
2 knoflook
Scheut ketjap manis
Paar mespunten sambal manis
Voor de gehaktballetjes
1/2 kilo half om half gehakt
1 ei 4-granen ei van Kwetters
Zonnebloempitten handvol
Sunmaid Rozijnen handvol
3 el paneermeel
2 tl koriander poeder
2 tl komijnpoeder
Peper
zout
200 gr De Nieuwe Band, Ekoland, Oxfam, Fairtrade of Basmati rijst

Bereidingswijze van het recept

  1. Zet water op voor de rijst.

  2. Snij de verse perziken in partjes.

  3. Schenk het sap van perziken uit blik in een pan.

  4. Snij de uien ringen en bak ze bruin.

  5. Voeg de tomatenpuree, ketjap, sambal, knoflook en de gebakken ui toe aan het sap en laat het sudderen.

  6. Voeg de perzikpartjes een paar minuten voor het opdienen toe.

  7. Meng alle ingredienten toe aan het gehakt, kneed er balletjes van ter grote van een bitterbal.

  8. Bak tot ze gaar zijn.

  9. Serveer met bijvoorbeeld zoet zuur gesneden komkommer.

  10. Komkommer met een kaasschaaf in plakken schaven.

  11. Gelijke delen water en azijn toevoegen tot de komkommer bijna onderstaat, 2 eetlepels suiker, en roeren maar.