Recept: Thaise Mangocurry

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

200 gram Udon noodles of bijvoorbeeld Basmatirijst
plantaardige olie
3 cm gember fijngesneden
2 groene chilipepers in ringetjes
Handvol cashew noten
4 grote paksoi bladeren
100 gr stevige oesterzwammen in plakjes
200 ml kokosmelk
2 el tamari sojasaus
1/2 limoen
1 rijpe Eosta mango in blokjes
2 tomaten in vieren
2 bosuitjes in ringen
koriander of andere verse kruiden als peterselie en bieslook

Bereidingswijze van het recept

  1. Begin met het snijden van alles en verdeel het over schaaltjes.

  2. Het eerste schaaltje bevat de fijngesneden gember, de in ringetjes gesneden chilipepers zonder zaadjes en een handje vol hele cashewnoten.

  3. Het tweede schaaltje bevat het witte gedeelte van de paksoi in stukken van 2 cm gesneden en de paddestoelen in plakjes.

  4. Het derde schaaltje de mango in blokjes 2 bij 2 cm en de tomaten in vieren gedeeld.

  5. Het vierde schaaltje bevat het groen van de paksoi in dunne reepjes van een 1/2 cm max, de bosui in ringetjes en de verse kruiden gesneden.

  6. Nu alles gesneden is kan je gaan koken.

  7. Zet twee pannen op het vuur, de eerste met water, een liter moet ongeveer genoeg zijn, en de tweede een wok.

  8. Als het water kookt doe je er de udon noodles bij, dit heeft meestal weinig tijd nodig, dus let er op terwijl je de rest maakt.

  9. Doe de 2 el olie in de hete wok.

  10. Voeg de inhoud van het eerste schaaltje toe gember enz, roerbak voor een paar minuten, tot de noten wat kleur krijgen.

  11. Voeg dan het tweede schaaltje toe de paddestoelen enz.

  12. Roerbak weer totdat de paddestoelen gaar zijn.

  13. Dan doe je er de kokosmelk en de tamari sojasaus bij en het sap van de halve limoen proef even, de ene limoen verschilt nogal van de ander, je wilt er niet teveel in doen.

  14. Als dit kookt, het derde schaaltje met de mango en de tomaten toevoegen en doorwarmen.

  15. Haal het van het vuur en proef of er nog wat zout of peper bij moet.

  16. De zoute tamari en de chilipeper zouden moeten voldoen, maar je weet het nooit.

  17. Vergeet niet ondertussen af en toe op de Udon te letten en die op tijd van het vuur te halen en af te gieten.

  18. Verdeel de Udon over de borden, schep er de saus over en garneer het met de kruiden, bosui en de overige paksoi.

  19. Voor een mooi effect ga je er nog even met de pepermolen overheen.