Recept: Pittig zoet gevulde venkel met een knapperig kostje

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

1 flinke venkelknol
2 tomaten in blokjes gesneden
olie
1 tl korianderzaadjes
1 tl komijnzaadjes
1 teentje knoflook geperst
1 ui gesnipperd
1 el pittige currypasta
enkele stukken seitan in kleine stukjes gesneden
1/2 Eosta mango in stukjes gesneden
1 grote kop verkruimeld oud brood
vers gehakte kruiden zoals peterselie of korianderblad
een beetje geraspte kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de kern en een stukje steel van de venkelknol af en maak de rokken (bladeren) stuk voor stuk in hun geheel los.

  2. Laat in een pan de rokken in gezout water 10 minuten koken.

  3. Giet de rokken af maar vang het water op.

  4. Houd de vier grootste rokken van de venkel apart.

  5. Verwijder eventueel dunne of lelijke randjes.

  6. Snijd de rest van de venkel fijn.

  7. Verhit in een koekenpan of wok wat olie.

  8. Bak kort de koriander en komijnzaadjes.

  9. Fruit de knoflook en de ui en bak de seitan enkele minuten mee.

  10. Voeg de currypasta, de tomaat en de fijngesneden venkel toe.

  11. Roer op het laatst de mango erdoor, en indien het geheel te droog is, een beetje van het kookvocht van de venkel.

  12. Leg de venkelrokken in een ovenschaal met een dun laagje kookvocht op de bodem, zodat het niet aanbrandt of uitdroogt.

  13. Vul de rokken met het mengsel.

  14. Meng het broodkruim met de gehakte kruiden en de geraspte kaas en verdeel dit over de gevulde venkel.

  15. Zet de schaal onder de grill totdat de broodkruimlaag knapperig is.