Recept: Mexicaanse Mole

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4-6

Ingrediënten

500 gr zoete aardappel geschild en in blokjes
2 maiskolven in plakjes van 2 cm dik
2 bakbananen gepeld in plakken
1 rode paprika schoon en in blokjes gesneden
1 gele paprika schoon en in blokjes gesneden
150 gr sperzieboontjes
Zout
Zonnebloemolie
Voor de mole saus
30 gr pindas ontvliest en geroosterd
30 gr Sesamzaad
30 gr Pompoenpitten
Pijpkaneel
60 gr gemalen amandelen
1 tl gemalen piment
1/2 tl gemalen kruidnagel
1 tl tijm
1 tl oregano
1 ui grof gehakt
3 tenen knoflook
2 jalapeno pepers
60 gr Rozijnen
1 Max Havelaar of Chiquita banaan
2 el zonnebloemolie
300 ml Groentebouillon
125 gr Tonys chocolonely reep puur

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak eerst de molesaus.

  2. Maal de pindas, sesamzaad, pompoenpitten en het pijpkaneeltje in de keukenmachine.

  3. Voeg gemalen amandelen, piment, kruidnagel, tijm, oregano, ui, knoflook, jalapenopepers , rozijnen en banaan toe.

  4. Werk alles door elkaar tot dikke pasta.

  5. Verhit zonnebloemolie in een grote pan en roerbak hierin de molepasta 2 minuten.

  6. Schenk er, terwijl je voordurend blijft roeren, de bouillon bij.

  7. Breek de chocolade in stukjes en schep ze door de saus.

  8. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten, laat de saus 10 minuten sudderen totdat deze goed dik is.

  9. Maak nu de groente schotel.

  10. Kook de zoete aardappels en mais 1-2 minuten voor en giet ze af.

  11. Verhit de zonnebloemolie in een pan bak hierin de plakjes bakbanaan tot ze bruin zijn.

  12. Voeg de zoete aardappel, mais en paprika toe en bak ze bruin.

  13. Schep de groenten door de molesaus.

  14. Voeg de sperziebonen toe en laat alles nog even sudderen.

  15. Breng het geheel op smaak met wat zout.