Recept: Pittige bonenchili

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

1 Ui
1 Wortel
1 stengel Bleekselderij
1 rode Paprika
1 teentje Knoflook
Olijfolie
Gedroogde specerijen en kruiden Chilipoeder, Komijn, Oregano
750 ml Groentebouillon of water
450 gr gepelde Tomaten uit een blikje
50 ml Appelsientje Sinaasappelsap
1 tl huismerk Perla aroma snelfilter fijngemalen
2 tl Tabasco
400 gr De Nieuwe Band ronde rijst
25 gr Fair Trade Original Chocolade puur fijngehakt
450 ml Kidneybonen blik uitgelekt
Peper
Zout
Verse koriander fijngesneden
Verse peterselie fijngesneden

Bereidingswijze van het recept

  1. Snipper een ui.

  2. Snijd de paprika, wortel en bleekselderij in blokjes.

  3. Verhit in een braadpan olie en bak de ui en uitgeperste knoflook aan.

  4. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en laat kort meebakken.

  5. Strooi de chilipoeder, komijn en oregano erover.

  6. Schenk de groenteboullion of water erbij en de tomaten uit blik met sap, sinaasappelsap, koffie, tabasco en rijst.

  7. Voeg zoveel groentebouillon of water toe zodat alles ruim onder water staat.

  8. Deksel op de pan en breng aan de kook en zet dan het vuur middenhoog.

  9. Laat sudderen totdat de rijst gaar is en het meeste vocht is geabsorbeerd.

  10. Voeg 10 minuten voor tijd de kidneybonen en de fijgehakte chocolade toe.

  11. Laat even door verwarmen.

  12. Proef en breng met zout en peper op smaak.

  13. Strooi er vlak voor serveren fijngesneden koriander en peterselie over.

  14. Serveer met sourcream en tortilla chips.

  15. Een dag nadat je chili hebt bereid is de chili nog lekkerder omdat de smaken zich beter hebben ontwikkeld.

  16. Laat de chili afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.