Recept: Kip sinaasappelsaus knoflookboontjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
Olijfolie
Biologisch roomboter
Peper
zout
4 Kippenpoten of kipfilet
1 tl fijngesneden verse gember
1 dl kippenbouillon,
1 dl Appelsientje Sinaasappelsap
Flinke el Orange Marmelade
700 gr haricots verts
1 of twee tenen fijngeperste knoflook
Fairtrade Basmati rijst
Biologisch roomboter
Peper
zout
4 Kippenpoten of kipfilet
1 tl fijngesneden verse gember
1 dl kippenbouillon,
1 dl Appelsientje Sinaasappelsap
Flinke el Orange Marmelade
700 gr haricots verts
1 of twee tenen fijngeperste knoflook
Fairtrade Basmati rijst
Bereidingswijze van het recept
Kruid de kip goed met peper en zout.
Bak in wat boter de kip goudbruin aan.
Neem de kip uit de pan.
In de overgebleven boter gaat vervolgens een theelepel fijngesneden verse gember, een deciliter kippebouillon, een deciliter sinaasappelsap en een flinke eetlepel Orange Marmelade.
Meng het geheel goed door elkaar en voeg de kip toe.
Laat de saus in 20 minuten, in een open pan op middelmatig vuur inkoken.
Draai de kip regelmatig om.
Snijdt intussen de punten van de sperziebonen en kook de bonen in lichtgezoute water gaar.
Pers de knoflooktenen en meng dit door wat olijfolie.
Giet de sperziebonen af en besprenkel met het olijfoliemengsel.
Serveer met rijst.