Recept: Eendenborst met rijst en noedels

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
1

Ingrediënten

150 gram Eendeborst
Zout
peper van Het Blauwe Huis
Biologische roomboter
2 zakjes Fairglobe Darleerling thee, opengesneden
200 gram Rijstnoedels mihoen
Olijfolie
1 el sinaasappelmarmelade
150 ml Appelsientje sinaasappelsap
Vanillestokje doormidden gesneden en zwarte merg uitgeschraapt
1 tl Kaneel gemalen
1 tl Steranijs gemalen

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem de eendeborst en kruis de borstkant met een scherp mes in.

  2. Bestrooi met zout en peper.

  3. Verhit in een koekenpan weinig boter.

  4. Bak de eend op de borstkant vijf minuten.

  5. Keer de borst om en laat de andere kant dichtschroeien.

  6. Neem uit de pan.

  7. Neem een wok en bedek de bodem met aluminiumfolie.

  8. Meng de theebladeren en de rijstnoedels.

  9. Strooi dit over de aluminiumfolie.

  10. Leg de eend op met olie ingevette metalen rek en zet dit boven het theemengsel.

  11. Sluit de wok met een deksel af.

  12. Rook de eend op hoog vuur 15 tot 20 minuten, totdat hij gaar is.

  13. Roken van de eend veroorzaakt veel rook.

  14. Zorg dat je een raam openzet zodat de keuken goed geventileerd blijft.

  15. In pan met ruim kokend, gezouten water rijstnoedels gaarkoken.

  16. Noedels loshalen met vork.

  17. In een vergiet noedels onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.

  18. Roer door de sinaasappelmarmelade het sinaasappelsap in een steelpan en voeg er vanille, kaneel en steranijs door.

  19. Zet het op het vuur en laat ongeveer vijf minuten inkoken totdat het gereduceerd is tot een siroopachtige saus.

  20. Snijd de eendenborst in dunne plakken.

  21. Serveer op een bord de noedels en leg daarop de eendenborst en schenk er de sinaasappelmamelade over.