Recept: Amazu shoga kip met japanse groenten

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

30 gr kombu Japans zeewier
200 gr haricots verts
1 gele paprika
1 rode paprika
500 gr biologische kipfilet of Alpro soya tofu naturel
2 el sesamolie
Bosje lente ui
Amazu Shoga ingelegde gember
30 gr Wakame Japans zeewier
1 rode ui
Paksoi
Courgette
200 gr champignons
2 el japanse soja olie
300 gr Fair Trade Pandanrijst
Zout
Peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de kombu in reepjes en kook ze vervolgens 5 minuten samen met de haricots Verts.

  2. Spoel ze koud af.

  3. Marineer de kipfilet of tofu 5 minuten in het vocht van de amazu shoga.

  4. Snijd vervolgens de kip of tofu in blokjes.

  5. Week de wakame en de kombu.

  6. Snijd de rode ui in halve ringen.

  7. Snijd de Wakame grof.

  8. Verwijder van de paksoi de bladeren.

  9. Deze bewaar je later voor de garnering.

  10. Snijd de stelen in halve maanvorm.

  11. Snijd de courgette in de langte door het midden.

  12. En elke helft weer in plakjes.

  13. De paprikas snijd je in blokjes van 1 cm, de champignons in plakjes.

  14. Breng ruim water met wat zout aan de kook.

  15. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook.

  16. Zet het vuur middelhoog en laat de rijst zacht worden.

  17. Haal het vervolgens door het vergiet.

  18. Laat het even rusten.

  19. Bak in een koekepan de gemarineerde kip, ui, paddestoelen en de amazu shoga aan.

  20. Blus dit af met een scheut sojasaus.

  21. Meng er de kombu en de haricots verts door.

  22. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  23. Voeg de wakame toe.

  24. In de wok eerst de courgette daarna de paprika en tot slot de paksoi kort in sesam olie aanbakken.

  25. Vet een stuk keukenpapier in met soja olie en wrijf de binnenkant van een cappuccinokopje hier goed mee in.

  26. Vul de beker voor driekwart met de gekookte rijst.

  27. Druk het geheel goed aan en tik de rijst voorzichtig uit het kopje op een bord zodat de vorm van het cappuccinokopje bewaard blijft.

  28. Presenteer dit bolletje rijst met de Japanse groente uit de wok, wat Amazu Shoga, geweekte Wakame, kip of tofu, champignons en fijngesneden lente ui.