Recept: Stamppot met raapstelen

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kilo aardappelen
0,5 kilo raapstelen (of andere groente soort)
Campina Botergoud Roomboter
Campina verse halfvolle melk

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardappelen schillen en opzetten met beetje zout.

  2. Raapstelen wassen en snijden in stukken van ongeveer 1 1/2 cm.

  3. Als de aardappelen gaar zijn afgieten.

  4. De aardappelen prakken met een stamper.

  5. Doe de raapstelen erbij samen met een flinke klont roomboter en een scheut melk.

  6. De hoeveelheden roomboter en melk zijn afhankelijk van het ras aardappelen.

  7. Goed voor een stamppot zijn bijvoorbeeld de Frieslander en de Lekkerlander Een lekker ouderwets stamppotje raapstelen.