Recept: Stamppot met raapstelen
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 kilo aardappelen
0,5 kilo raapstelen (of andere groente soort)
Campina Botergoud Roomboter
Campina verse halfvolle melk
0,5 kilo raapstelen (of andere groente soort)
Campina Botergoud Roomboter
Campina verse halfvolle melk
Bereidingswijze van het recept
Aardappelen schillen en opzetten met beetje zout.
Raapstelen wassen en snijden in stukken van ongeveer 1 1/2 cm.
Als de aardappelen gaar zijn afgieten.
De aardappelen prakken met een stamper.
Doe de raapstelen erbij samen met een flinke klont roomboter en een scheut melk.
De hoeveelheden roomboter en melk zijn afhankelijk van het ras aardappelen.
Goed voor een stamppot zijn bijvoorbeeld de Frieslander en de Lekkerlander Een lekker ouderwets stamppotje raapstelen.