Recept: Biefstuk met rode wijnsaus

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
10
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 biologische biefstukken
200 gr Fair Trade Original pandan rijst
1/2 bosjes bosui
25 gr Fair Trade Original gezouten cashewnoten
1 el groene kruiden(bieslook, peterselie, salie
Voor de saus
1 kleine ui
1 teen knoflook
0,5 liter bouillon naar keuze groente kippen of runderbouillon
0,5 liter Fair Trade Goue Vallei Classic Rouge rode wijn
30 gr maizena

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de rijst in een pan met ruim water gaar.

  2. Giet de rijst af en laat het even doorstomen met het deksel op de pan.

  3. Doe een scheutje olie door de rijst en laat de rijst iets afkoelen.

  4. Snijd de groene kruiden en de bosui en schep dit samen met de cashewnoten door de rijst.

  5. Voor de saus,snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in een scheutje olie op hoog vuur.

  6. Giet de bouillon en de rode wijn bij de ui en de knoflook en laat deze inkoken totdat de helft overblijft.

  7. Meng de maizena met wat koud water totdat er een gladde massa ontstaat, giet dit beetje bij beetje door de warme saus heen totdat er een mooie dikte ontstaat.

  8. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  9. Neem 4 biologische biefstukken van de haas van ongeveer 150 gram per stuk en bak de biefstukken in de pan op hoog vuur olie moet goed heet zijn totdat deze zijn dichtgeschroeid 20 seconden per kant, laat de biefstukken op laag vuur in de pan totdat ze de gewenste gaarheid hebben.