Recept: Hartige omelet met Italiaanse groenten

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

5 Kwetters 4 Granen eieren
5 el Campina volle koffiemelk of groentebouillon
1 tl Italiaanse keukenkruiden
zout
peper
3 el olijfolie
350 gr Italiaanse roerbakgroente
verse basilicum

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm een koekenpan even droog op het vuur.

  2. Klop de 4 Granen eieren los met het vocht Campina volle koffiemelk of groentebouillon en de Italiaanse kruiden.

  3. Verwarm 2 eetlepels olie in de koekenpan en zorg ervoor dat de bodem en wand ingevet zijn.

  4. Giet het eimengsel in de pan.

  5. Schuif steeds het gestolde ei naar het midden.

  6. Prik met een vork gaatjes tot er geen vloeibaar ei meer over is.

  7. Bak de omelet ook aan de onderkant bruin.

  8. Verwarm de overige olie in een andere pan en roerbak hierin de groenten.

  9. Vul hiermee de omelet en klap deze dubbel.

  10. Serveer de omelet op een verwarmd bord en voeg de fijngesneden verse basilicum toe.

  11. Lekker met gekookte pasta en tomatensalade.