Recept: Gestoofde varkensschouder

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Hoofdgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 90 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600 gr biologische varkensschouder
Flinke scheut olijfolie
Peper
zout
verse rozemarijn
1 Glas Fair Trade Original La riojana torrontes biologische droge witte wijn
Bouillon vlees, groente of tuinkruiden naar keuze

Bereidingswijze van het recept

  1. De varkensschouder inwrijven met peper, zout en rozemarijn.

  2. Verhit in een braadpan olijfolie.

  3. Olijfolie goed warm maken en de varkensschouder om en om bruin bakken.

  4. Het geheel afblussen met de droge witte wijn.

  5. Daarna de bouillon erbij gieten zodat het vlees net half onderstaat.

  6. 1 1/2 uur laten sudderen en een paar keer draaien.

  7. Lekker bij bijvoorbeeld stamppot raapstelen.