Recept: Zoete gemarineerde sinaasappels

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten
Ontbijt en Lunch, Koud12

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 gr Van Gilse Ruwe Rietsuiker
10 gr Perla Aroma snelfilter koffie
4 Oke Sinaasappelen
Stukje pure Max Havelaar chocolade

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng in een pannetje 200 ml water met de suikerklontjes en koffie aan de kook.

  2. Roer tot de suiker grotendeels is opgelost en draai het vuur wat lager.

  3. Laat de vloeistof 10 minuten inkoken tot hij een beetje stroperig wordt.

  4. Zeef de siroop en laat hem afkoelen.

  5. Pel de sinaasappels en verwijder met een scherp mesje zoveel mogelijk van de witte schilletjes.

  6. Snijd de sinaasappels in dunne plakken.

  7. Spreid ze uit over een grote schaal of over vier dessertbordjes.

  8. Schenk er de afgekoelde koffiesiroop over en zet de sinaasappels 30 tot 60 minuten afgedekt in de koelkast om te marineren.

  9. Schaaf er voor het serveren met een dunschiller chocoladeschilfers over.

  10. Lekker als ontbijt met een schep Turkse yoghurt of als dessert met een bolletje biologisch vanille ijs.