Recept: Zoete gemarineerde sinaasappels
Recept informatie
Ingrediënten
10 gr Perla Aroma snelfilter koffie
4 Oke Sinaasappelen
Stukje pure Max Havelaar chocolade
Bereidingswijze van het recept
Breng in een pannetje 200 ml water met de suikerklontjes en koffie aan de kook.
Roer tot de suiker grotendeels is opgelost en draai het vuur wat lager.
Laat de vloeistof 10 minuten inkoken tot hij een beetje stroperig wordt.
Zeef de siroop en laat hem afkoelen.
Pel de sinaasappels en verwijder met een scherp mesje zoveel mogelijk van de witte schilletjes.
Snijd de sinaasappels in dunne plakken.
Spreid ze uit over een grote schaal of over vier dessertbordjes.
Schenk er de afgekoelde koffiesiroop over en zet de sinaasappels 30 tot 60 minuten afgedekt in de koelkast om te marineren.
Schaaf er voor het serveren met een dunschiller chocoladeschilfers over.
Lekker als ontbijt met een schep Turkse yoghurt of als dessert met een bolletje biologisch vanille ijs.