Recept: Sinaasappel sorbet ijs

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 8 uur
Aantal personen:
6

Ingrediënten

300 gr Van Gilse Ruwe Rietsuiker
300 cl water
Geraspte schil van 1 biologische citroen
Geraspte schil van 3 oke sinaasappelen
0,5 liter sinaasappelsap versgeperst en gezeefd
2 eieren 4 granen Kwetters eieren waarvan het eiwit tot zachte pieken geslagen is
limoncello Italiaanse citroenlikeur of limoensiroop
Muntblaadjes vers voor de garnering

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe In een steelpan, water, suiker, citroen en sinaasappelschil.

  2. Breng het aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

  3. Laat het vervolgens 5 minuten op laag vuur inkoken tot een siroop.

  4. Haal de pan van het vuur en meng er de sinaasappelsap door.

  5. Laat de siroop afkoelen.

  6. Je hebt nu de basis voor het sinaasappelijs gemaakt.

  7. Er zijn twee methodes om ijs te maken.

  8. Met de hand, zeef de siroop en schenk het in een ondiepe diepvriesdoos.

  9. Bewaar de schillen.

  10. Zet de doos 4 uur in de vriezer tot het half stijf is.

  11. Klop het ijs smeüig in een keukenmachine.

  12. Schep het ijs terug in de diepvriesbak, roer het eiwit er stevig door tot een gladde massa.

  13. Zet de bak in de vriezer.

  14. Meng na een uur de massa nog eens goed door.

  15. Laat de bak nog drie uur in de vriezer staan.

  16. Meng de schillen die je bewaart hebt door het ijs en schep het sorbet ijs in mooie dessertcoupes.

  17. Met een ijsmachine, zeef de siroop en schenk het in de ijsmachine.

  18. Laat de machine draaien tot het een stevige massa begint te worden.

  19. Voeg het stijfgeslagen eiwit toe en laat de ijsmachine draaien totdat het ijs stevig is.

  20. Meng de schillen die je bewaart hebt door door het ijs en schep het sorbet ijs in mooie dessertcoupes Garneer het ijs met muntblaadjes en schenk naar smaak wat limoncello over het ijs.

  21. Het is zeer decoratief om het kapje van de sinaasappel af te snijden, de sinaasappel uit te persen en het overgebleven vruchtvlees te verwijderen.

  22. Gebruik de uitgeholde sinaasappel als dessertcoupe.