Recept: Rumkokosrijst met Kandij
Recept informatie
Ingrediënten
Het sap van 3 citroenen
rum naar smaak
Van Gilse Ruwe Rietsuiker, naar smaak
100 gram kandij suiker
Zout
Olijfolie
Geconfijte sinaasappelsnippers
Bereidingswijze van het recept
Breng ruim water met wat zout aan de kook.
Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook.
Zet het vuur middelhoog en laat de rijst zacht worden.
Pers de citroenen uit.
Haal het vervolgens door het vergiet.
Laat het even rusten en meng er citroensap en 1 eetlepel rietsuiker door eventueel naar smaak kun je meer suiker toevoegen.
Wanneer de rijst nog lauwwarm is, schenk er een scheutje coconut rum door en voeg naar smaak meer toe.
Bestrijk kleine ovenvaste schaaltjes met olie.
Vul ze vervolgens met de rijst.
Laat dit volledig afkoelen.
Draai de ovenschaaltjes met rijst om en haal de rijst uit de vorm.
Verhit in een pan met dikke bodem de kandijsuiker.
Schenk de gesmolten suiker over de rijstpudding.
Decoreer met geconfijte sinaasappelsnippers.