Recept: Bananen dadelcake
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten wachttijd 60 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
300 gr tarwe fijnmeel
1 el bakpoeder
snufje zout
200 gr dadels
100 ml agave siroop of honing
3 rijpe Biologische Max havelaar bananen
2 zakjes vanillesuiker
125 ml sojamelk
125 gr plantaardige margarine
1 el bakpoeder
snufje zout
200 gr dadels
100 ml agave siroop of honing
3 rijpe Biologische Max havelaar bananen
2 zakjes vanillesuiker
125 ml sojamelk
125 gr plantaardige margarine
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op gasoven stand 3 of 160 graden C.
Smelt de margarine.
Ontpit de dadels en snijdt ze in kleine stukjes.
Prak de bananen en meng daar de sojamelk en agavesiroop of honing door.
Meng, in een andere kom, het meel met het zout, bakpoeder en vanillesuiker.
Roer de afgekoelde margarine door de bananen, en vervolgens de dadels en het meel.
Doe het beslag in een ingevet cakeblik en bak het ongeveer 1 uur.
Controleer daarna of de cake gaar is door er licht op te drukken.
Geeft hij niet mee, laat hem dan nog een half uur in de oven staan.
Controleer daarna opnieuw.
Dit beslag is ook lekker voor het maken van muffins, verkort in dat geval de baktijd met een half uur.