Recept: Creme brulee 1
Recept informatie
Bereidingstijd:
50 minuten wachttijd 180 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
7,5 dl ongezoete room
2,5 dl Campina boerenland volle melk
75 gr Van Gilse ruwe rietsuiker
3 vanillestokjes
2 dl eigeel van Kwetters 4 Granen eieren
Van Gilse ruwe rietsuiker voor de karamellaag
2,5 dl Campina boerenland volle melk
75 gr Van Gilse ruwe rietsuiker
3 vanillestokjes
2 dl eigeel van Kwetters 4 Granen eieren
Van Gilse ruwe rietsuiker voor de karamellaag
Bereidingswijze van het recept
Melk, room, suiker met gespleten vanillestokjes aan de kook brengen, van het vuur af halen en geheel af laten koelen.
Ondertussen de oven voor verwarmen op 120 graden C.
De massa zeven en mengen met het eigeel.
Doe de massa in speciale creme brulee bakjes en zet ze 40 minuten au bain marie in de oven tot je een gebonden creme hebt.
Enkele uren laten rusten in de koeling, creme brulee bestrooien met rietsuiker en branden tot je een krokant suikerlaagje hebt.