Recept: Pannenkoekenvruchtentaart met chocolade en roomboterkaramel

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Nagerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten wachttijd 5 uur
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 gr bloem
4 Kwetters 4 Granen eieren
4 dl Campina verse halfvolle melk
1/2 tl zout
200 gr Fair Trade Original Chocolade Puur
400 gr bosbessen
400 gr bramen
150 gr Fair Trade Original Rietsuiker
75 gr Campina Botergoud roomboter
poedersuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Voor het beslag, klop bloem, eieren, melk en zout met een garde tot een glad beslag.

  2. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag 5 tot 6 pannenkoeken van het beslag en laat deze volledig afkoelen.

  3. Voor de chocola, hak de chocolade in kleinere stukken.

  4. Doe ze in een kom en plaats deze kom in een pan met niet kokend water au bain marie.

  5. Roer af en toe door de chocolade tot deze langzaam en geleidelijk smelt.

  6. Was ondertussen het fruit.

  7. Voor de karamel, laat de suikers in een pan met dikke bodem smelten en verkleuren tot karamel let op de suikers mogen niet donkerbruin worden en een bittere geur achterlaten, dan zijn ze verbrand.

  8. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de boter toe tot deze volledig door de suiker is opgenomen en er een mooie lichtbruine karamel ontstaat.

  9. Bedek alle pannenkoeken met fruit.

  10. Schenk de gesmolten chocolade en karamel over de pannenkoek.

  11. Leg een 2e pannenkoek erbovenop en herhaal dit tot een mooie hoge taart is ontstaan.

  12. Laat de taart in de koelkast 5 uur afkoelen.

  13. Snijd de taart in stukken en bestrooi hem met poedersuiker.