Recept: Mango kerriesoep

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
20
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 Eosta mangos
1 Eosta sinaasappel
2 gesnipperde sjalotjes
2 gesnipperde knoflookteentjes
2 gesnipperde bosuitjes
200 gr geraspte worteltjes
25 gr fijngehakte cashewnoten
1 el milde kerriepoeder
3/4 liter tuinkruidenbouillon
2 dl creme fraiche
2 el gehakte platte peterselie
Herbamare kruidenzout
2 el olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Sinaasappel wassen, schil afraspen en sap uitpersen.

  2. Mangos schillen en grof hakken, een halve mango in mooie kleine blokjes snijden en apart houden voor de garnering.

  3. Cashewnoten in fijne stukjes hakken.

  4. Olijfolie verhitten en hierin sjalotjes en knoflook en kerriepoeder 5 minuten zachtjes bakken.

  5. Gehakte mango, wortels de helft van de bosui en bouillon erbij doen en alles 10 minuten zachtjes doorkoken.

  6. Alles glad pureren met staafmixer of in de keukenmachine en daarna de creme fraiche erdoor roeren.

  7. Sinaasappelschil en sap, mangoblokjes, achtergehouden wortel en cashewnoten, peterselie en rest van de bosuitjes erdoor roeren en op smaak brengen met Herbamare.

  8. Goed doorwarmen.