Recept: Zuurkoolsoep met forel en druiven

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

Handvol Eosta witte druiven
1 dl Coolbest vitaJuice Tropical
3 el olijfolie
2 gesnipperde sjalotjes
1 gesnipperd knoflookteentje
1/2 rood chilipepertje zonder zaadjes ragfijn gesnipperd
250 gr zuurkool uit het vat
2 kippenbouillontabletten
1 dl droge witte wijn
250 gr Mascarpone
1/2 el grove mosterd
150 gr gerookte forelfilet
1/2 bakje shiiso purper
Zout
Biologische zwarte peper of Het Blauwe Huis zwarte peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Was en halveer de druiven en wip er met een puntig mesje de zaadjes uit.

  2. Verhit de olijfolie en laat hierin de sjalotjes, pepertje en knoflook vijf minuten zachtjes bakken zonder te kleuren.

  3. Knijp een groot deel van het vocht uit de zuurkool, hak de zuurkool grof en bak ze twee minuten met de sjalotjes mee.

  4. Voeg de wijn, het vruchtensap en 6 dl water toe.

  5. Verkruimel er de bouillontabletten boven en kook alles 15 minuten zachtjes door.

  6. Laat de mascarpone in de soep wegsmelten en roer er de mosterd door.

  7. Knip de shiiso purperblaadjes af en verdeel de forelfilet in stukjes.

  8. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep de soep in vier diepe borden.

  9. Verdeel er de druiven, forel en shiiso purper over.