Recept: Carpaccio van portobello

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten wachttijd 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gr Portobellos
3 el goede pesto op basis van basilicum
2-3 tl honing
limoensap naar smaak
Zout
Het Blauwe Huis of Biologisch zwarte peper
Handje pijnboompitten
Takjes verse bieslook, fijngesneden
Olijfolie
Mediteraan witbrood ciabatta
Mooie krop sla eikenbladsla
Veldsla
100 gr Brie
Witte druiven Max havelaar via Eosta
Handje walnoten gepeld
2 el Olijfolie
1 tl rode Wijnazijn
1 tl mosterd
1 tl honing
Zout
Het Blauwe Huis of Biologisch zwarte peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Veeg de portobellos schoon met keukenpapier en snijd de hoed in dikke repen.

  2. Verdun de pesto met wat water.

  3. Meng hier de honing door.

  4. Meng er opnieuw wat water door om de marinade te verdunnen.

  5. Voeg er naar smaak wat limoensap, zout en peper bij.

  6. Je moet een friszoete marinade krijgen die nog naar pesto smaakt.

  7. Haal de portobellorepen door de marinade en laat ze een half uur intrekken.

  8. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten.

  9. Snijd wat takjes bieslook fijn.

  10. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak de portobellos.

  11. Presenteer de dikke repen op een bord, strooi de pijnboompitten en de bieslook erover.

  12. Wat overgebleven pestomarinade erover en er naast druppelen.

  13. Maak het bord af door er mediteraan witbrood ciabatta en wat salade bij te serveren.

  14. Bereid de salade van een mooie krop sla eikenblad staat mooi, veldsla, brie, witte druiven gehalveerd en ontpit en walnoten.

  15. Meng de ingredienten door elkaar en besprenkel met een dressing van olijfolie, rode wijnazijn, mosterd en honing.

  16. Breng het op smaak met zout en peper.