Recept: Agedashi tofu
Recept informatie
Ingrediënten
50 cl Mirin Japanse rijstwijn om te koken
50 cl Sojasaus
200 cl Water
10 gram Bonito vlokken visschaafsel
Maizena
Olie
Bosuitjes, fijn gesneden
Rettich geraspt
Verse gember geraspt, mespunt
Bereidingswijze van het recept
Voor de saus, schenk de mirin in een steelpan en verwarm het totdat de geur van alcohol is verdwenen.
Voeg de sojasaus en het water toe en haal, zodra het kookt, de pan van het vuur.
Voeg de bonito vlokken toe en laat ze oplossen.
Roer de saus goed door.
Voor de tofu, snijd de tofu in 6 tot 8 stukken en dep de stukken droog met een schone doek of keuken papier.
Bedek de tofu met maizena.
Verhit genoeg olie om te frituren in een diepe pan of wok totdat er damp vanaf komt.
Frituur de tofu vervolgens in hete olie totdat de stukken lichtbruin kleuren.
Laat op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de stukken tofu over twee passende kommen.
Strooi hier wat geraspte rettich over, de gember en bosuitjes.
Dip met eetstokjes de tofu met rettich, gember en bosuitje door de saus.