Recept: Inktvis salade

Meer recepten in de categorie:

Fairfood, Voorgerechten

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

Voor de salade
300-400 gram pijlinktvis
150 gr peultjes
1/2 courgette
1-2 wortels of 1/2 winter peen
100-150 gr rucola
zeezout
vers gemalen zwarte peper Het Blauwe Huis Zwarte peper korrels
Voor de citroen mayonaise 1/2 liter
1/2 liter zonnebloemolie
2 eidooiers van Kwetters 4-Granen eieren
1 el fijne dijon mosterd
3 el citroensap
1 el diksap of honing
1 snufje zeezout

Bereidingswijze van het recept

  1. Maak de pijlinktvis schoon trek de pop van de lichaamsbuidel en verwijder het onderste deel, dat mee naar buiten komt zo dat je alleen de tentakels en het bovenste deel van de kop overhoudt.

  2. Verwijder de inhoud van de lichaamsbuidel en pel het vliesje er af, spoel de inktvis goed af met koud water.

  3. Snij de lichaamsbuidels in grove stukken en laat de koppen heel.

  4. Was de courgette en snijdt deze in lucifer reepjes, schil de wortel en snijdt deze ook in lucifer reepjes.

  5. Voor de citroenmayonaise,doe in een ronde kom of in een keukenmachine al kloppend met een garde de eidooiers, mosterd, diksap en een snufje zout.

  6. Voeg dan langzaam en in een dunne straal de olie toe.

  7. Blijf kloppen tot het geheel dik genoeg is en geen olie meer toegevoegd hoeft te worden.

  8. Let op dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn, dit voorkomt schiften.

  9. Blancheer de wortel en de peulen na dat ze schoon gemaakt zijn, door ze in een grote pan met kokend water met zeezout 3 min te koken en daarna goed koud af te spoelen.

  10. Dit laatste is om de kleur mooi te houden.

  11. Verhit een wok of grote koekenpan en voeg de zonnebloemolie toe.

  12. Bak kort de inktvis en voeg dan de courgette toe.

  13. Voeg daarna de peultjes en de wortel toe.

  14. Laat het geheel even bakken.

  15. Daarna op smaak brengen met peper en zout.

  16. Haal dan de pan van het vuur.

  17. Roer nu 4 el mayonaise door de salade in de nog warme pan.

  18. Was de rucola en droog deze.

  19. Verdeel de rucola over de borden en schep de rest van de salade hier overheen.