Recept: Eiercake Eksi koekoe

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
10

Ingrediënten

12 verse eieren
12 el witte basterdsuiker
13 el gezeefde tarwe of patisserie bloem
1 zakje dr oetker backing powder
mespuntje zout
suikermuisjes
12 el gesmolten en afgekoelde roomboter of zonnebloemolie
1 scheut vanille essence
beetje amandel essence

Bereidingswijze van het recept

  1. De oven voorverwarmen op 200 graden C (hete lucht).

  2. Bakblik invetten, bodem en zijkanten bedekken met bakpapier.

  3. Eieren op kamer temperatuur samen in mixerkom mixen, essence toevoegen en op hoogste snelheid kloppen tot het schuimig begint te worden.

  4. Bij beetjes de suiker toevoegen, ongeveer 10 minuten kloppen tot het een zeer schuimige massa wordt.

  5. Als het begint in te zakken snelheid iets verlagen bij lepels vol het gezeefde bloem met bakpoeder en zout toevoegen, mixer op de laagste stand laten draaien, voorzichtig in stralen de olie of boter toevoegen, pas op dat het deeg zijn luchtigheid niet verliest 1 minuut op laagste snelheid mixen.

  6. Deeg direct, voorzichtig overdoen in bakblikken.

  7. In het midden van hete oven plaatsen, 10 minuten op 200 graden C laten staan, daarna hitte terugbrengen naar 175 graden C oven pas na 30 minuten openen, met sateprikker of breinaald in het midden prikken, als het droog is is de cake klaar.

  8. Direct bestrooien met suikermuisjes.

  9. Af laten koelen.

  10. Je kunt de taart met bakpapier en al uit het blik lichten.