Recept: Diotorta - notentaart

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

220 gr walnoten
voor het deeg:
6 eieren
120 gr poedersuiker
110 gr bloem
50 ml rum
voor de creme:
3 dl melk
6 el bloem
150 gr poedersuiker
200 gr boter
50 ml rum
1 pakje vanillesuiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Houd een paar gave walnoten apart.

  2. Maal de overige fijn en houd ook hiervan een deel apart voor decoratie.

  3. Klop de eidooiers met 1/3 van de poedersuiker schuimig en klop de eiwitten stijf met de overige suiker.

  4. Schep de bloem, de stijfgeslagen eiwitten en 40 gr van de gemalen noten voorzichtig door de geklopte eidooiers en voeg een scheutje rum toe.

  5. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vul hem met het beslag.

  6. Bak de taart in 30 tot 35 min in een gemiddeld warme oven 180 tot 190 graden C.

  7. Laat de taart afkoelen in de vorm en snijd hem met een scherp mes in drie lagen.

  8. Roer voor de creme de bloem door de melk tot er geen klontjes meer in zitten.

  9. Laat het mengsel in een waterbadje au bain marie al roerend indikken en daarna afkoelen.

  10. Klop de poedersuiker en de boter schuimig.

  11. Schep dit met de overige noten, de rum en de vanillesuiker door de melkcreme, blijf goed kloppen.

  12. Verdeel de creme over de taartbodem en stapel ze op elkaar.

  13. Bestrijk de zijkanten van de taart met de creme en versier de randen met de gemalen en gehalveerde walnoten.

  14. Laat de taart voor serveren 1 uur opstijven in de koelkast.