Recept: Bloederige pompoensoep met krokante spookhoofdjes

Meer recepten in de categorie:

Feestdagen, Halloween

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kleine pompoen van 1 kilo
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
2 groente bouillon tabletten
4 sneden wit casinobrood zonder korst
75 mililiter tomatensap (voor bloederig effect)

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd een kapje van 2-3 cm.

  2. van de pompoen en hol met een lepel de vrucht tot 2 centimeter onder de rand uit.

  3. Verwijder de pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook.

  5. Bak 500 gram pompoenblokjes op matig hoog vuur 5 minuten mee ( vries de resterende pompoenblokjes in voor later gebruik).

  6. Voeg 1 liter warm water en de bouillontabletten toe.

  7. Breng de soep aan de kook en laat het in 15 minuten gaar worden.

  8. Pureer de soep met de staafmixer en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper.

  9. Rooster het brood in 2-3 minuten goudbruin.

  10. Snijd het brood in een eng figuurtje.

  11. Schep de soep in 4 soepkommen.

  12. Serveer het geroosterde griezelbrood bij de soep.

  13. Schenk tomatensap in een straaltje in de soep, maar roer het niet door.