Recept: Pink Lady muffins

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

375 gr bloem
1 zakje gist
2 tl kaneelpoeder
5 el poedersuiker
150 gr boter
3 el honing
2 eieren
170 ml melk
3 Pink Lady appels

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de Pink Lady appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en rasp de appels.

  2. Snijd de boter in stukjes en doe die samen met de honing in een pannetje en laat de inhoud op een laag vuurtje smelten.

  3. Blijf roeren tot een homogene massa ontstaat.

  4. Breek de eieren in een kom en klop die samen met de melk los.

  5. Voeg hieraan het honingbotermengsel en de geraspte appels toe en roer alles weer goed door elkaar.

  6. Doe de bloem, de gist en de suiker in een andere kom.

  7. Maak een kuiltje in het midden en schep daarin het honingbotermengsel.

  8. Schep het beslag luchtig om zodat een korrelige massa ontstaat.

  9. Vul de ingevette muffinvormpjes tot driekwart met het beslag.

  10. Verwarm de oven voor op 200 graden C en bak de muffins gedurende 20 min gaar.

  11. Controleer met de punt van een mes of de muffins gaar zijn.

  12. Wacht 10 minuten alvorens de muffins uit de vormpjes te halen.

  13. Je kunt ook papieren muffinvormpjes gebruiken die je gewoon in de metalen muffinvorm zet.

  14. Dit voorkomt een hoop ergernis als je de muffins uit de vorm wilt halen