Recept: Sachertorte 1

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Gebak

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten wachttijd 190 minuten
Aantal personen:
6

Ingredi├źnten

140 gr zoete of bittere chocolade van minstens 40 procent cacao
6 eieren
170 gr fijne witte suiker
155 gr bloem
1 tl bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
1 tl boter en een beetje bloem
50 ml plantaardige olie, maisolie
Voor de topping:
300 gr abrikozenjam
2 tl boter
220 gr zoete chocolade
1 zakje vanillesuiker of vanilleextract

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de oven op 180 graden C en vet de cakevorm in met zachte maar niet gesmolten boter.

  2. Doe een beetje bloem in de cakevorm en schud met het cakeblik totdat de hele cakevorm bebloemd is met een dunne laag bloem.

  3. Verwijder de rest van de bloem.

  4. Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade dan au bain marie op een laag vuur.

  5. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade gesmolten is.

  6. Scheid de eieren en klop de eiwitten in een kom met een beetje zout, dat bevordert het stijf worden.

  7. Voeg de helft van de suiker toe aan de eiwitten en klop verder totdat de eiwitten goed stijf zijn.

  8. Doe in een andere kom de suiker en voeg het eigeel toe en klop dit gedurende enkele minuten met een elektrische mixer.

  9. Voeg nu de olie beetje bij beetje toe aan het eidooier suiker mengsel.

  10. Voeg de gesmolten chocolade toe en daarna de eiwitten.

  11. Roer met een pannenlikker alles voorzichtig om zodat het deeg mooi luchtig blijft.

  12. Doe het deeg in de ingevette en bebloemde cakevorm en bak 45 tot 60 minuten, afhankelijk van oven tot oven.

  13. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  14. Gebruik de eerste helft van de jam om het middenstuk in te smeren.

  15. Dat natuurlijk nadat je de cake gehalveerd hebt met een groot koksmes.

  16. Plaats de bovenste helft terug erop en smeer de overige jam bovenop de cake.

  17. Plaats de cake nu in koelkast voor minstens twee uur totdat de cake volledig koud is .

  18. Breek de chocoladestukjes en verwarm ze au bain marie met de boter, vanillesuiker of extract en laat de chocolade weer op een laag pitje smelten.

  19. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen tot kamertemparatuur.

  20. Smeer het chcolademengsel nu over de top van de cake en werk eventueel af met chocolade decoratie.

  21. Plaats de sachertorte in de koelkast om volledig af te koelen.