Recept: Abrikozen-walnotenbrood
Recept informatie
Ingrediënten
1 zakje Earl Grey thee
4,5 dl water
75 g havermout
2 eetlepels extra om te bestrooien
2 geklopte eieren
150 g lichtbruine basterdsuiker
500 g zelfrijzend bakmeel
1 theelepel zout
1 eetlepel bakpoeder
1dl melk
100 g walnoten grof gehakt
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Breng de gedroogde abrikozen met het zakje thee en het water aan de kook.
Laat 5 minuten zacht koken, zet het vuur uit en haal het theezakje eruit.
Roer de 75 g havermout erdoor, doe het deksel op de pan en laat de inhoud afkoelen.
Mix in een kom de eieren en de suiker.
Zeef het bakmeel met het zout en bakpoeder en voeg toe aan het eiermengsel, met de mixer op de laagste stand.
Voeg het abrikozenmengsel en de melk toe en blijf mixen tot alles goed gemengd is.
Zet de mixer uit en voeg de walnoten toe.
Schep ze er voorzichtig door, zodat ze niet breken.
Schep het mengsel in twee met vetvrij papier beklede broodvormen van 90g, strooi het restje havermout erover en zet 1 tot 1 1/2 uur in de oven.
Het brood is klaar als de bovenkant opengebarsten is en de prikker die je erin steekt er droog uitkomt.