Recept: Matrabak

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Warm
Snacks, Warm14

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

750 gr rundergehakt
3 kleine uitjes fijn gesneden
2 stukken prei fijn gesneden
bosje selderie fijn gesneden
vers gemalen peper
zout
2 tl kerrie poeder
1/2 tl fijngemalen kruidnagel
1/2 tl nootmuskaat
100 gr margarine
10 eieren
1 el bruine suiker of een stuk goela djawa
Voor het deeg:
1 kg bloem
1 groot glas water
snuifje zout.

Bereidingswijze van het recept

  1. We gaan eerst het het deeg maken, de bloem in een kom doen en onder flink roeren beetje bij beetje het water bij de bloem doen tot een soepele bal ontstaat.

  2. Hoe langer men kneed, des te soepeler het deeg wordt.

  3. Gooi het deeg af en toe hard op de tafel, zodat de lucht uit het deeg kan ontsnappen.

  4. Daarna laat je het deeg een uurtje rusten onder, bijv.

  5. een vochtige theedoek.

  6. Voor de vulling, de gesneden uitjes fruiten in de margarine, het gehakt erbij doen en goed door elkaar mengen.

  7. Op smaak brengen met peper mag best wel een beetje veel, zout en de andere kruiden.

  8. De fijngesneden prei, selderie en de 10 eieren er door mengen en blijven roeren, totdat de eieren net gaan stollen.

  9. Gas uit zetten en de vulling laten afkoelen.

  10. Nu verdelen we het deeg in bolletjes zo groot als een flink ei.

  11. Ieder bolletje wordt nu dun uitgerold tot 3mm dik.

  12. De vulling wordt op een deeglapje gelegd en het deeg vouwen we om de vulling heen.

  13. Als alles klaar is, frituren we de martabaks in ruim olie aan beide kanten goud bruin.

  14. Laat deze, heerlijke martabaks, eventjes uitlekken op wat keukenpapier.

  15. Smakelijk.

  16. .

  17. .

  18. .

  19. .