Recept: Kalfs vleeskroketten

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Warm
Snacks, Warm14

Recept informatie

Bereidingstijd:
80 minuten wachttijd 2uur
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

3 dl bouillon van tablet of uit pot
1 worteltje
1/2 ui
1 laurierblad
mespuntje tijm gedroogd of 1/2 el vers of diepvries
200 gr kalfs vleespoelet
30 gr boter
30 gr bloem
nootmuskaat
versgemalen peper
zout
2 eieren
100 gr paneermeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng de bouillon met de wortel, fijngesneden ui, laurier en tijm aan de kook.

  2. Voeg het vlees toe en kook dit zachtjes in 1 uur gaar.

  3. Zeef de bouillon en meet 2 dl af.

  4. Snijd het gare vlees heel fijn.

  5. Smelt de boter en roer de bloem erdoor.

  6. Voeg al roerende de bouillon in gedeelten toe tot een dikke saus ontstaat.

  7. Laat de saus 1 minuut doorkoken.

  8. Schep het vlees erdoor en voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.

  9. Schep de ragout op een groot plat bord en laat deze afkoelen en in de koelkast opstijven in 2 uur.

  10. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.

  11. Strooi het paneermeel op een plat bord.

  12. Snijd het afgekoelde ragoutmengsel in 8 punten.

  13. Schep 1 punt op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van.

  14. Wentel deze door paneermeel en rol er met de hand een kroket van.

  15. Zorg dat er geen barstjes in komen.

  16. Wentel deze kroket door het eimengsel en daarna weer door het paneermeel.

  17. Vorm zo 8 kroketten.

  18. Verhit de olie tot 180 graden C en frituur ze met 3 of 4 tegelijk in 3 tot 4 minuten knapperig goudbruin.

  19. Laat ze op keukenpapier uitlekken.