Recept: Kaaspastei

Meer recepten in de categorie:

Brood, Beleg
Hapjes, Koud7
Hapjes, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
5

Ingrediënten

10 plakjes diepvriesbladerdeeg
klontje boter
500 gr Feta
4 eieren
1dl Bulgaarse yoghurt
50 gr geraspte kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. Leg de plakjes bladerdeeg plat neer en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien.

  2. Verwijder de papiertjes.

  3. Beboter een cakeblik en bekleed de bodem en de zijkanten van het cakeblik met bladerdeeg, plak de randen met water aan elkaar.

  4. Bewaar 3 plakjes bladerdeeg voor het deksel.

  5. Verbrokkel de feta in een kom en roer er 3 eieren en de yoghurt door.

  6. Breng het kaasmengsel op smaak met peper en zout en schep het mengsel in het cakeblik.

  7. Dek de bovenkant af met de plakjes bladerdeeg en plak de randen met water aan elkaar.

  8. Prik met een vork gaatjes in het deegdeksel zodat de damp kan ontsnappen.

  9. Roer het overgebleven ei los met de Parmezaanse kaas en bestrijk het deegdeksel met dit mengsel.

  10. Dek de bovenkant van het cakeblik af met aluminiumfolie.

  11. Zet de pastei 35 minuten in een voorverwarmde oven van 240 graden C.

  12. Laat de pastei even in de vorm wat afkoelen en stort ze op een plank.

  13. Snijdt plakjes van de pastei en serveer ze warm of koud.