Recept: Eieren Benedict

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Warm
Ontbijt en Lunch, Warm12
Snacks, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 liter water
1 el bloem
1 el azijn
zout
1 el room
peper
zout
nootmuskaat
8 eieren zeer vers
witte azijn
200 gr bacon
toast
200 gr boter
2 eierdooiers
het sap van een halve citroen
cayennepeper

Bereidingswijze van het recept

  1. Zet een pan met ruim water op het vuur en wacht tot het water kookt.

  2. Meng in een kommetje een eetlepel bloem, een scheut azijn en wat zout.

  3. Roer deze mengeling door het kokende water en breng terug aan de kook.

  4. Voor hollandaise saus,de boter smelten in een klein pannetje, laten rusten en de melkresten wegscheppen.

  5. Twee eierdooiers met het sap van een halve citroen en twee eetlepels warm water op een klein vuurtje of in een warmwaterbad opkloppen tot vast schuim.

  6. Door deze warme sabayon voorzichtig, beetje bij beetje, de geklaarde boter roeren, tot men een gladde, luchtige saus heeft.

  7. Kruiden met een mespuntje zout en cayennepeper.

  8. De eieren pocheren,breng een grote hoeveelheid water aan de kook.

  9. Per liter water voegt men 1 dl witte azijn toe.

  10. In een tweede pan brengt men lichtjes gezouten water aan de kook.

  11. De hele eieren worden eerst gebroken in afzonderlijke bakjes.

  12. Laat de eieren uit hun potjes voorzichtig in het kokend azijnwater glijden.

  13. Het vuur laag draaien zodat het water nog nauwelijks rimpelend kookt.

  14. De eieren 3 minuten pocheren.

  15. Het eiwit stolt rond de dooier.

  16. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en hevel ze over naar de kookpot met het gezouten water: dit om de azijnsmaak uit de eieren te laten wegtrekken.

  17. Haal de eieren na 1 minuut uit het water en laat ze uitdruipen op een schone theedoek.

  18. Snijd alle onregelmatigheden weg.

  19. Bak de bacon knapperig en goudbruin.

  20. Serveer Eieren Benedict op warme toast overgoten met de saus.