Recept: Chinese broodjes

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Warm
Ontbijt en Lunch, Warm12
Hapjes, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
20
Aantal personen:
5

Ingrediënten

1 ltr blik worteltjes
1 casinobrood zonder korst
500 gr speklappen zonder zwoerd
4 teentjes knoflook
1 tl sambal
zout
peper
nootmuskaat
ve tsin
suiker
selderijblad
2 losgeklopte eieren
paneermeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de speklappen in kleine blokjes en stoom deze ongeveer 20 minuten in een rijststomer.

  2. Snijd de worteltjes in kleine stukjes.

  3. Verwarm wat olie in een braadpan en fruit de uitgeperste knoflook en de speklappen.

  4. Doe er vervolgens de worteltjes erbij.

  5. Maak dit op smaak met het zout,peper,sambal,nootmuskaat, ve tsin en suiker.

  6. Neem een kop melk met maizena en voeg dit toe aan het mengsel.

  7. Laat het binden.

  8. Daarna voegt U de het selderijblad toe tot dat het mooi groen wordt.

  9. Doe wat van het mengsel op een snee brood en daarop een ander snee brood.

  10. Haal het even door een losgeklopt ei en vervolgens door de paneermeel.

  11. Frituur ze daarna in hete olie zodat ze mooi bruin worden en leg ze op een stuk keukenpapier.