Recept: Brownies

Meer recepten in de categorie:

Snacks, Koud
Taarten, Gebak en IJs, Cake17

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

200 gr pure chocolade
150 gr boter
125 gr bloem gezeefd
1 tl. kaneelpoeder
1 1/2 tl bakpoeder
100 gr bruine basterdsuiker
3 eieren
100 gr vulling noten, rozijnen, chocolade drups

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  2. Vet een rechthoekige bakvorm van 18 bij 20 cm in.

  3. Schep de chocolade en boter in een kom, zet de kom in een pan met kokend water en laat de chocolade en boter smeltenau bain marie.

  4. Meng de bloem met kaneelpoeder, bakpoeder en basterdsuiker.

  5. Klop in een kom de eieren in 10 minuten luchtig en lichtgeel.

  6. Spatel het bloemmengsel en de vulling er luchtig doorheen.

  7. Daarna spatel je de gesmolten chocolade en boter er luchtig door.

  8. Schep het mengsel in de bakvorm en verdeel dit.

  9. Bak de brownie in 40 tot 45 minuten gaar.

  10. Laat dit geheel 10 minuten rusten.

  11. Snijd de brownie in blokjes van 4 bij 4 cm.