Recept: Niertjes in sherrysaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
lamsniertjes
1 ui
olijfolie
100 gr spek
2 teentjes knoflook
2 el bloem
1,5 dl droge sherry
1 el tomatenpuree
verse tijm
zout
peper
1 ui
olijfolie
100 gr spek
2 teentjes knoflook
2 el bloem
1,5 dl droge sherry
1 el tomatenpuree
verse tijm
zout
peper
Bereidingswijze van het recept
Snipper de ui en bak hem in 2 el olie in een braadpan.
Voeg de in blokjes gesneden spek toe.
Verwijder het vliesje van de niertjes, verwijder de kern en snijd ze in blokjes van tapa formaat.
Neem ui en spek uit de pan en voeg nog 2 el olie toe.
Bak hierin de niertjes.
Doe de ui en de spek weer in de pan, strooi er de bloem over en voeg de sherry, tomatenpuree en tijm toe.
Even laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met boerenbrood.