Recept: Kalfsworstjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 tl olijfolie
4 dunne kalfsworstjes of mediterrane worstjes
1 teen knoflook, gehakt
125 ml witte wijn
60 ml kippenbouillon
2 tl verse bladpeterselie, gehakt
stokbrood

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in een bakpan op een matig vuur, voeg de worstjes toe en bak ze in 5 minuten bruin.

  2. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

  3. Snijd ze diagonaal in stukken van 3 cm.

  4. Doe de knoflook in de pan en bak deze al roerend op een matig vuur gedurende 30 seconden.

  5. Zet het vuur hoog en voeg de wijn en bouillon toe en laat het 3 minuten sudderen of tot dat het vocht tot ongeveer 2/3 is ingekookt er mag maar een beetje vocht achterblijven.

  6. Doe de worstjes in de pan en verwarm het gerecht al roerend in 30 seconden.

  7. Haal de pan van het vuur, voeg de peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de worstjes heet met stokbrood.