Recept: Gehaktballetjes in cognacsaus

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
15

Ingrediënten

225 gram gehakt
1 ei
2 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst
2 el fijngehakte peterselie
zout
1 el grofgemalen peper
1/2 kop broodkruim
2 el droge rode wijn
1 el olijfolie
1 kleine ui fijngesnipperd
2 el cognac eventueel brandewijn
4 1/2 tl tomato frito pakje(niet het blikje)
1/2 kop vleesbouillon

Bereidingswijze van het recept

  1. Vermeng het gehakt met het ei, de knoflook, de peterselie, het zout en de peper.

  2. Week in een apart schaaltje het broodkruim in de wijn en voeg dit dan toe aan het gehaktmengsel.

  3. Goed vermengen.

  4. Vorm ongeveer 30 eenhaps balletjes.

  5. Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.

  6. Voeg de ui toe en laat dit fruiten tot de ui glazig is.

  7. Roer er dan de cognac door, laat dit even goed doorkoken om de alcohol te verdampen Voeg dan de tomato frito en de bouillon toe.

  8. Met wat zout op smaak brengen.

  9. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen.