Recept: Gamba's a la plancha
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 gr verse gamba's gepeld
3 tenen knoflook
2 el cognac
4 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 el fijngehakte peterselie
1 mespuntje cayennepeper
zout
3 tenen knoflook
2 el cognac
4 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 el fijngehakte peterselie
1 mespuntje cayennepeper
zout
Bereidingswijze van het recept
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak daarin de gamba's aan beide zijden gedurende 5 minuten.
Leg de gamba's in een schaal.
Doe de paprikapoeder, cayennepeper, peterselie, snuifje zout en cognac in de pan.
Pers het sap van de knoflookteentjes erbij.
Meng en verhit deze ingredienten.
Doe de gamba's er weer bij en laat gedurende 5 minuten sudderen met een deksel op de pan.
Verdeel de gamba's over 4 borden en schep de saus erover.