Recept: Cupido's kost
Meer recepten in de categorie:
Feestdagen, ValentijnsdagHoofdgerechten, Vegetarisch8
Hoofdgerechten, Vis en schaaldieren
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
300 gram zalmfilet
150 gram tomaten
6 eetlepels geraspte kaas
3 eetlepels droge witte wijn
1 teentje knoflook
1 kleine courgette
1 eetlepel fijngesneden basilicum
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel olijfolie
peper
zout
150 gram tomaten
6 eetlepels geraspte kaas
3 eetlepels droge witte wijn
1 teentje knoflook
1 kleine courgette
1 eetlepel fijngesneden basilicum
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Kruis de tomaten in en overgiet ze met kokend water.
Laat ze 5 min.
staan,spoel ze af onder koud water en ontvel ze.
Snijd de tomaten in stukjes.
Pel en snipper de knoflook,was en snijd de courgette in dunne plakjes.
Was de vis en dep hem droog.
Bestrooi de vis met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ondiepe ovenschaal in met olie.
Leg de zalmfilets erin en verdeel de knoflook,basilicum en tomaat erover.
Leg de courgetteplakjes er dakpansgewijs op.
Bestrooi met zout naar smaak.
Meng de kaas met de wijn en paneermeel.
Verdeel het mengsel over de courgette.
Laat het gerecht in 20 min.
gaar worden en gratineren.
Serveer er gebakken aardappelen bij.