Recept: Chorizoballetjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
250 gr rundergehakt
1 losgeklopt klein ei
2 el gehaktkruiden
2 tl pittige paprikapoeder
75 gr chorizo zeer fijn gehakt
1 el tomatenpuree
150 gr knoflookolijven
2 el peterselie fijngehakt
olijfolie
scheutje fino sherry
1 losgeklopt klein ei
2 el gehaktkruiden
2 tl pittige paprikapoeder
75 gr chorizo zeer fijn gehakt
1 el tomatenpuree
150 gr knoflookolijven
2 el peterselie fijngehakt
olijfolie
scheutje fino sherry
Bereidingswijze van het recept
Meng het gehakt, ei, gehaktkruiden, paprikapoeder, chorizo en tomatenpuree goed door elkaar.
Draai er kleine balletjes ter grootte van een walnoot van.
Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de balletjes op matig vuur voorzichtig bruin.
Voeg de olijven en een scheutje fino sherry toe.
Laat alles 3 minuten zachtjes pruttelen.
Doe over in een cazuela en bestrooi met de peterselie.
Warm of koud serveren.