Recept: Champignonhoedjes met chorizo

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Tapas

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
20

Ingrediënten

20 kastanjechampignons
1/4 rode paprika
50 gr chorizo stukje
1/4 zakje verse peterselie
1 tl bouillonpoeder
1/2 el olijf olie
2 el paneermeel
3 el medium dry sherry

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C gasoven stand 4.

  2. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.

  3. Was de paprika en maak hem schoon.

  4. Hak de champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo fijn in een hakmolen.

  5. Knip de peterselie fijn.

  6. Los in een kommetje de bouillonpoeder op in 3 eetlepels heet water.

  7. Verhit de olie in een koekenpan.

  8. Laat de chorizo 2 minuten zachtjes bakken.

  9. Laat de champignonsteeltjes en de paprika 3 minuten meebakken, en laat het vocht iets verdampen.

  10. Schep de peterselie erdoor.

  11. Vul de champignonhoedjes met het chorizomengsel.

  12. Druk het voorzichtig aan en zet de champignonhoedjes naast elkaar in de ovenschaal.

  13. Strooi het paneermeel erover.

  14. Schenk de bouillon en de sherry ertussen.

  15. Laat de champignonhoedjes in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten bruin en gaar bakken.

  16. Serveer de champignonhoedjes warm of lauwwarm.