Recept: Stokbrood Lamsgehakt

Meer recepten in de categorie:

Ontbijt en Lunch, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 stokbrood
500 gr lams of rundergehakt
2 tenen knoflook
1 gesnipperde ui
1/2 el chilipoeder
1 tl djinten
2 el fijngehakte munt of peterselie
zout
versgemalen zwarte peper
100 gr feta in kleine blokjes
2 el pijnboompitten

Bereidingswijze van het recept

  1. Begin met de oven voor te verwarmen op 200 graden C.

  2. Bak dan voor 4 personen 500 gr.

  3. lams of rundergehakt in een koekenpan rul.

  4. Pers er 2 tenen knoflook boven uit, schep er 1 gesnipperde ui, 1/2 eetlepel chilipoeder en 1 theelepel djinten door en bak alles nog 3 minuten op zacht vuur.

  5. Snijd de bovenkant van 1 stokbrood of kapjes van 4 harde witte broodjes af en hol het brood een beetje uit.

  6. Roer 2 eetlepels fijngehakte munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

  7. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan.

  8. Strooi er 100 gr feta in kleine blokjes en 2 eetlepels pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in 15 tot 20 minuten knapperig bruin.

  9. Snijd het brood in vier stukken en serveer ze op borden met gemengde sla.