Recept: Leverpastei

Meer recepten in de categorie:

Brood, Beleg
Ontbijt en Lunch, Koud12

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten wachttijd 180 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gr varkenslever of kippenlevertjes
250 gr gerookt vet spek
1-2 grote uien
6 peperkorrels
1 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
1-2 el fijngeknipte peterselie
1 el fijngehakte basilicum
zout
2 blaadjes witte gelatine

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe de peperkorrels, de tijm en het in stukken gebroken laurierblad in een thee ei.

  2. Leg de lever, het stuk spek, de ui en het thee ei in een pan en voeg zoveel water toe dat het net onder staat.

  3. Kijk wel even hoeveel water je erbij giet en doe er dan per liter water een eetlepel zout of een kruidenbouillonblok bij.

  4. Dit net tegen het kookpunt aanbrengen en op een laag pitje 1 uur zo laten pruttelen.

  5. De lever en het spek met schuimspaan uit de pan vissen en fijnmalen in de keukenmachine.

  6. Het thee ei verwijderen en het overgebleven kookvocht inkoken tot je 1/4 deel overhoudt.

  7. Intussen de gelatine weken in koud water.

  8. Uitknijpen en door het kookvocht roeren.

  9. Ook het fijngemalen vlees er door roeren en de peterselie en basilicum.

  10. In de koelkast laten opstijven.

  11. Je kunt het in de koelkast ongeveer een week bewaren.