Recept: Fougasse

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken
Ontbijt en Lunch, Koud12

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten wachttijd 150 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 el oranjebloesemwater
6 eieren
1 eiwit losgeklopt
3 ei grove suiker
voor het deeg
1 zakje gedroogde gist
100 g witte basterdsuiker
450 g bloem
snufje zout
3 eieren iosgeklopt
3 el olijfolie

Bereidingswijze van het recept

  1. Eieren in 7 min, hard koken.

  2. Voor het deeg, gist met 2 tl suiker in 1 dl lauwwarm water oplossen en gistmengsel 10 min, laten staan.

  3. Bloem op werkvlak storten, in midden van bloem kuiltje maken en hierin rest van suiker, zout, eieren, olie, oranjebloesemwater en gistmengsel doen.

  4. Mengsel met vingers mengen en daarna nog 5 tot 10 min doorkneden tot glad en soepel deeg.

  5. Deeg in kom leggen, kom met vochtige doek afdekken en deeg op lauwwarme plaats 2 uur laten rijzen tot deeg in volume verdubbeld is.

  6. Deeg na het rijzen nogmaals goed doorkneden en in 2 stukken verdelen.

  7. Beide deegstukken tot lange rol uitrollen, deegrollen om elkaar vlechten en er cirkel van vormen.

  8. Deeg op bakplaat leggen en er hardgekookte eieren in drukken.

  9. Deeg met doek afdekken en nog 30 min, laten rijzen.

  10. Oven voorverwarmen op 210 graden C, Brood met eiwit bestrijken.

  11. Grove suiker erover strooien.

  12. Brood in midden van oven in 30 tot 35 min.

  13. lichtbruin en gaar bakken, daarna op rooster laten afkoelen.