Recept: Boeren eieren
Recept informatie
Bereidingstijd:
45 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 ui
1 teentje knoflook
200g linzen
4 tomaten
zout
peper
tabasco
2 eetlepels olie
8 eieren
12 groene olijven
1 teentje knoflook
200g linzen
4 tomaten
zout
peper
tabasco
2 eetlepels olie
8 eieren
12 groene olijven
Bereidingswijze van het recept
Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
Was de linzen en kook de linzen in 40 minuten gaar.
Ontvel de tomaten, snijdt ze in plakken, bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze met wat tabasco.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de eieren.
Laat de linzen uitlekken, roer er de ui en knoflook door en schep dit op een schaal.
Leg de plakken tomaat op de linzen en leg de eieren op de plakken tomaat.
Strooi er wat peper en zout over en garneer met de olijven.
Lekker met bruin brood.