Recept: Bagels

Meer recepten in de categorie:

Brood, Bakken
Ontbijt en Lunch, Warm12

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten wachttijd 120 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

15 gram gist
of 2 theelepels gedroogde gist
2 dl lauwe melk
1 tl fijne witte suiker
400 gr bakkersbloem
1/2 tl zout
1 ei gesplitst
50 gr afgekoelde gesmolten boter.

Bereidingswijze van het recept

  1. Verkruimel de gist door de melk met de suiker.

  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 10 minuten staan tot zich schuim vormt.

  3. Zeef de bloem met het zout in een kom.

  4. Klop het eiwit schuimig.

  5. Schep het gistmengsel, de boter en het eiwit door de bloem zodat u een zacht deeg krijgt.

  6. Kneed het 5 minuten tot het glad en elastisch is.

  7. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 1 1/2 uur rijzen tot het dubbele volume.

  8. Sla het deeg in en verdeel het in 16 stukken.

  9. Rol elk stuk uit tot een sliert van 15 cm.

  10. Vorm hiervan ringen.

  11. Leg ze op een ingevette bakplaat en laat ze afgedekt met een theedoek rijzen tot het dubbele volume.

  12. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  13. Breng een grote pan met water aan de kook.

  14. Houd het water tegen de kook.

  15. Dompel de bagels met 3 tegelijk 20 seconden in het water.

  16. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg ze op een ingevette bakplaat.

  17. Roer de eierdooiers los met 1 el water en bestrijk hiermee de bagels.

  18. Bestrooi de bagels met zaadjes of uitjes.

  19. Bak ze in 20 minuten in de oven goudbruin.

  20. Voor 14 tot 16 bagels.