Recept: Preicreme met kaviaar Amuse

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

50 gram Å“ufs de lump imitatie kaviaar
2 hele kleine preitjes
1 grote prei
2 witte uitjes
100 gr dikke room
100 gr lobbig geklopte slagroom
10 gr boter
1 gelatine blaadje
Notenolie
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Blancheer de kleine preitjes en snij deze in staafjes van 3 cm.

  2. en houd deze apart.

  3. Was en snij de uitjes en de prei fijn.

  4. Laat deze 40 minuten op een zacht vuurtje zweten in de boter en voeg dan de dikke room toe en laat dit 6 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

  5. Pureer dit mengsel heel fijn met een staafmixer en voeg dan het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadje toe.

  6. Zout en peper naar smaak toevoegen.

  7. Laat het mengsel in een kom opstijven in de koelkast of op ijsblokjes.

  8. Zodra het mengsel plakt even kloppen en dan voorzichtig de lobbig geklopte room toevoegen.

  9. Verdeel de kaviaar over 4 champagnecoupes en schenk de preicreme hier boven op.

  10. Garneer de creme door er 3 stukjes geblancheerde prei in te steken en leg op de uiteinden van de prei nog een paar korreltjes kaviaar.

  11. Druppel dan nog wat notenolie over het geheel.