Recept: Oesters met waterkers Amuse
Recept informatie
Bereidingstijd:
Aantal personen:
12Ingrediënten
24 oesters
1 el mayonaise
2 el room
1 citroen
1/4 bosjes cresson (waterkers)
1 el vinaigrette
50 gram kaviaar
1 el mayonaise
2 el room
1 citroen
1/4 bosjes cresson (waterkers)
1 el vinaigrette
50 gram kaviaar
Bereidingswijze van het recept
Was en droog de waterkers.
Maak de oesters open, haal ze voorzichtig los zonder ze te beschadigen.
Leg de oesters op keukenpapier en filter het oesterwater uit de schelpen en bewaar het vocht.
Meng de mayonaise en de room, voeg al roerend wat van het gefilterde oestervocht toe tot er een mooie gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met wat citroensap en versgemalen witte peper.
Verdeel wat van deze saus over de vier borden.
Maak een ruime cirkel.
Verdeel de oesters in de schelp, nadat deze met wat peper zijn bestrooid op de sausrand en bestooi ze met wat korrels kaviaar.
Plaats in het midden van het bord wat van de waterkers salade, aangemaakt met de vinaigrette.