Recept: Oesters met waterkers Amuse

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
Aantal personen:
12

Ingrediënten

24 oesters
1 el mayonaise
2 el room
1 citroen
1/4 bosjes cresson (waterkers)
1 el vinaigrette
50 gram kaviaar

Bereidingswijze van het recept

  1. Was en droog de waterkers.

  2. Maak de oesters open, haal ze voorzichtig los zonder ze te beschadigen.

  3. Leg de oesters op keukenpapier en filter het oesterwater uit de schelpen en bewaar het vocht.

  4. Meng de mayonaise en de room, voeg al roerend wat van het gefilterde oestervocht toe tot er een mooie gladde saus ontstaat.

  5. Breng op smaak met wat citroensap en versgemalen witte peper.

  6. Verdeel wat van deze saus over de vier borden.

  7. Maak een ruime cirkel.

  8. Verdeel de oesters in de schelp, nadat deze met wat peper zijn bestrooid op de sausrand en bestooi ze met wat korrels kaviaar.

  9. Plaats in het midden van het bord wat van de waterkers salade, aangemaakt met de vinaigrette.