Recept: Krabpasteitje

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
Aantal personen:
12

Ingrediënten

12 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
1 tl chilipoeder
250 g roze garnalen (evt uit diepvries)
250 g surimi
of 2 blikjes krab
2 dl Culinaire room of creme fraiche
zout
versgemalen peper
2 el verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  2. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  3. Vet de muffinvorm in en bekleed elke holte met een plakje deeg.

  4. Bestrijk het deeg dun met olijfolie.

  5. Bak de pasteibakjes in de oven in 5 tot10 min.

  6. goudbruin en gaar.

  7. Meteen uit de vorm halen, laten afkoelen en tot serveren in een blik bewaren.

  8. Verwarm de olijfolie in een wok of diepe pan en fruit de knoflook heel zachtjes.

  9. Schep de chilipoeder, garnalen en surimi of krab erdoor en bak alles nog 2 min zachtjes gaar.

  10. Roer de room of creme fraiche erdoor en verwam het geheel tot een mooi gebonden saus ontstaat.

  11. Peper en zout naar smaak toevoegen.

  12. Ragout vlak voor serveren in de pasteibakjes scheppen en peterselie eroverheen strooien.

  13. Warm serveren.